CEPAT KLIK IKLAN NIE UNTUK MEMBONGKAR RAHSIA!!!!

SUKA TAK..???

SYARAT


BERMINAT UNTUK MENJADI PELUMBA???


BERIKUT ADALAH LANGKAH2 UNTUK MEMOHON LESEN PERLUMBAAN:

LANGKAH 1 : SERTAI KELAB BERDAFTAR AAM
ANDA PERLU MENJADI AHLI SALAH SATU KELAB BERDAFTAR AAM. PEGAWAI KELAB BERDAFTAR AAM BERKENAAN AKAN MEMBERI ANDA BIMBINGAN TENTANG PROSES YANG SETERUSNYA.

LANGKAH 2 : JALANI PEMERIKSAAN KESIHATAN

LANGKAH 3 : LULUS UJIAN PENULISAN

LANGKAH 4 : SERAHAN DOKUMEN

JENIS2 LESEN PERLUMBAAN
NASIONAL A - EXPERT
NASIONAL B - NOVIS
NASIONAL C - PELUMBA BARU

KOS LESEN PERLUMBAAN
LESEN PELUMBA - RM50
LESEN PASUKAN - RM1,000.00
INTERNASIONAL - BERDASARKAN KEPADA KOS FIM

INSURAN
TAMBAHAN RM200.00 AKAN DIKENAKAN UNTUK KOS LESEN PERLUMBAAN. PERLINDUNGAN INSURAN MERANGKUMI:

(A) FAEDAH - RM50,000
-KEMATIAN YANG BERLAKU DALAM JANGKAMASA 12BULAN AKIBAT KECEDERAAN.
-KECACATAN KEKAL YANG BERLAKU DALAM JANGKAMASA 12 BULAN AKIBAT KECEDERAAN.

(B) FAEDAH - RM25,000
-PERBELANJAAN PEMBEDAHAN DAN PERUBATAN YANG DIPERLUKAN AKIBAT KECEDERAAN YANG TIDAK DILINDUNGI OLEH POLISI LAINtips 


1. STAMINA
BERBEZA DARIPADA LITAR ANTARABANGSA SEPANG, TREK KLUANG TIDAK MEMPUNYAI BANYAK LALUAN LURUS YANG PANJANG DI MANA PELUMBA BOLEH BEREHAT DAN MENARIK NAFAS LEGA SEBALIKNYA IA MEMPUNYAI 10 SELEKOH MENCABAR.
SELAIN ITU, KEBIASAANNYA PERLUMBAAN CUB PRIX DIADAKAN DI BAWAH CAHAYA MATAHARI YANG TERIK. KEADAAN INI MUDAH MENYEBABKAN PELUMBA BERASA PENAT. OLEH ITU, STAMINA SERTA TAHAP KECERGASAN MENTAL DAN FIZIKAL YANG MANTAP AKAN MEMBERIKAN PELUMBA KELEBIHAN BERAKSI DI LITAR KLUANG.


2. HAFAL LITAR SECEPAT MUNGKIN
SEBAIK BERMULANYA LATIHAN BEBAS, BERUSAHALAH UNTUK MENGHAFAL DAN MEMAHAMI LITAR INI. WALAUPUN TIADA TEKANAN PADA LATIHAN BEBAS, SETIAP SAAT AMAT KRITIKAL. CUBA CARI 'RACE LINE' YANG SESUAI DENGAN GAYA TUNGGANGAN ANDA. GUNAKAN MASA YANG DIBERI SEBAIK MUNGKIN KERANA PEMAHAMAN TREK YANG BAIK AKAN MENINGKATKAN PELUANG ANDA BERAKSI LEBIH BAIK.

3. KESABARAN
WALAUPUN SETIAP SAAT DI ATAS TREK AMAT BERHARGA; PASTIKAN ANDA TIDAK TERBURU-BURU KERANA DI DALAM KEADAAN INI ANDA AKAN LEBIH CENDERUNG MELAKUKAN KESILAPAN. BERLUMBA MENGGUNAKAN AKAL FIKIRAN DAN ELAKKAN MENGAMBIL RISIKO TERLALU TINGGI.

4. STRATEGI PERLUMBAAN
BERBEZA DENGAN KELAS TERBUKA, DARIPADA SEGI KEKUATAN JENTERA, SEMUA PELUMBA KELAS ONE-MAKE INI BERADA DI TAHAP YANG SAMA. DENGAN STRATEGI YANG BAIK DITAMBAH DENGAN TAHAP KECERGASAN YANG TINGGI, SESEORANG PELUMBA ITU AKAN MEMPUNYAI PELUANG YANG LEBIH CERAH UNTUK CEMERLANG.
OLEH DEMIKIAN, PASTIKAN ANDA SUDAH ADA STRATEGI SEBELUM BERLUMBA. DENGAN STRATEGI, ANDA AKAN MENDAPATI PERLUMBAAN ANDA LEBIH LANCAR DAN KURANG TERTEKAN. WALAU BAGAIMANAPUN, SILA AWASI PENCABAR-PENCABAR ANDA.


5. JANGAN MENYERAH KALAH ATAU BERPUTUS ASA
SUKAN BERMOTOR BUKANLAH MUDAH, TERMASUKLAH CUB PRIX. SAYA PASTI SEMUA PELUMBA ATASAN AKAN MEMBERIKAN NASIHAT YANG SAMA. JIKA ANDA SERIUS UNTUK MEMBINA KERJAYA SEBAGAI PELUMBA PROFESIONAL, JANGAN BERPUTUS ASA TIDAK KIRA BETAPA MENCABARNYA SESUATU PERLUMBAAN ITU. MENTALITI INI MERUPAKAN KRITERIA SEORANG JUARA.

KLIK PIC DIBAWAH UNTUK MENGETAHUI LEBIH DETAILS TENTANG ROSSI